Vetrobranska stekla vas ščitijo pred vremenskimi razmerami

Vetrobransko steklo na vašem vozilu je zelo pomembno tako za vas, kot za vaš avto. Ta vas ščiti pred različnimi vremenskimi razmerami, pred vetrom, mrčesom in raznimi delci in umazanijo, ki lahko prileti z ceste. Zelo pomembno je tudi, da kot voznik skrbite, da je vaše vetrobransko steklo vedno očiščeno in brez razpok, saj lahko v nasprotnem primeru postane cesta manj pregledna in zaradi zmanjšanja vidljivosti nastane tudi prometna nesreča.

Kakšna vetrobranska stekla poznamo?

Vetrobranska stekla imajo barvne robove ali pa so v celoti rahlo obarvana. Robovi so lahko sivi, modri, zeleni, … Steklo pa je obarvano v belo, sivo, zeleno, modro in podobno. Poznamo pa tudi posebna vetrobranska stekla, ki so vedno bolj priljubljena in so vgrajena že na vseh novih avtomobilih. To so vetrobranska stekla, ki imajo povezavo z senzorjem za dež, kar pomeni, da ko bodo na vašem steklu kapljice dežja, ji bo senzor zaznal in sam vključil brisalce. Prav tako bo senzor uravnaval količino padavin in hitrost brisanja, da boste imeli vi, kot šofer popolnoma čist pogled na cesto in vas sam dež med vožnjo ne bo zmotil. Prav tako pa vam tudi ne bo potrebno ročno zmanjševati hitrost brisanja in ugašati brisalce ob samem prenehanju deževanja, saj vse to opravi senzor sam.

Poškodovana vetrobranska stekla

Če se vam zgodi, da je med vožnjo padel kamen na vašo vetrobransko steklo in je to počilo, potem se čimprej obrnite na nekoga, ki nudi in je usposobljen za menjavo vetrobranskih stekel in vam bo to težavo uredil, predno se stanje poslabša in vam steklo prične zamakati. Sama menjava je precej delikaten proces, ki zahteva natančnost in sposobnost, ter seveda tudi najkvalitetnejši material. V večini pa vam bodo popravljalci vetrobranskega stekla ponudili tudi neomejeno garancijo na popravila vaših stekel, kar je zelo dobra ponudba.

Vetrobranska stekla v vlogi varovala

Poleg tega, da vas vetrobransko steklo ščiti pred mokroto, mrčesom, prahom in drugimi delci, je ta tudi odlično varovalo pred močnimi Uv žarki, ki nas neprestano obdajajo na poti. Seveda pa, da ne pozabimo omeniti, da so stekla tudi ena izmed zelo pomembnih varoval v vašem vozilu v primeru prometne nesreče.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *