DO UREJENE PREBAVE Z INDIJSKIM TRPOTCEM

Iz Irana in Indije izvirajoča rastlina Psilium ali indijski trpotec vsebuje veliko količino vlaknin, ki naravno urejajo prebavo, spodbujajo izločanje odpadnih snovi in zavirajo apetit. Vlakna so namreč težko prebavljiva ter zato ostanejo dlje v prebavnem traku, s tem pa stimulirajo živčne končiče v črevesju, kar pospešuje peristaltiko. V nasprotju z vlakninami lanenega semena ali ovsa so vlaknine indijskega trpotca topne v vodi, zaradi česar v črevesu nabreknejo in tvorijo sluz, želatinasto snov, ki zaradi svojega volumna nežno čisti stene črevesja in s tem blagodejno vpliva na prebavo in presnovo. Gel, ki potuje po prebavnem traktu namreč nase veže obloge, ki so se kopičile tudi več let. Gel spodbudi črevesno peristaltiko, blato postane mehkejše in tako veliko lažje za odvajanje. Je torej naravna rešitev za odpravljanje zaprtosti. https://www.bioforma.si/trpotec-psilium

S tem ko se črevesje očisti, ustvarimo bolj ugodne razmere za razmnoževanje dobrih bakterij in preprečimo razrast kandide, obenem pa tudi razmnoževanje slabih bakterij, ki povzročajo pridobivanje teže brez pravega razloga. Poleg tega pa se zmanjša tudi absorpcija sladkorja v krvi. Prav nihanje sladkorja je namreč eden glavnih vzrokov za prenajedanje in s tem debelost. Veliko raziskav govori v prid temu, da ima močno vlogo tudi pri preprečevanju raka na črevesju.

Na spletni strani Bioforma.si ga lahko kupite iz ekološke predelave, v količini 150 mg. Uporabljamo ga tako, da na tešče zjutraj ali zvečer pred spanjem zmešamo po 1 do 2 čajni žlici z 250 ml mlačne vode ter vse skupaj popijemo. Ob tem je priporočeno tudi uživanje večje količine vode. Za boljši okus ga lahko uživamo tudi s čajem, sadnim sokom ali ostalimi napitki. Po želji pa ga lahko dodamo tudi jogurtu, kašam ali juham. V primeru pa, da se odločimo za shujševalno kuro, ga popijemo 1 do 2 čajni žlički pomešanega z vodo, vsaj pol ure pred vsakim glavnim obrokom. Največji dnevni odmerek je 5 žličk na dan.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *