Športni podvigi ujeti na video posnetke

Kar nekaj mojih prijateljev se ukvarja z zanimivimi športi – z jadralnim padalstvom, s kajakaštvom, z gorskim kolesarjenjem itd. Večkrat se med kakšnim pogovorom drugi sprašujemo kako to izgleda in kakšen je občutek. Pred kratkim pa smo na kavi razpravljali ravno o zadnjem podvigu našega skupnega prijatelja Anžeta. On se ukvarja z gorskim kolesarjenjem. Na družbenem omrežju je objavil posnete svojih adrenalinskih spustov s kolesom. Že sami posnetki so nori, kaj šele njegovi občutki v tistem trenutku. Njegova športna kamera je vse to posnela. Spomini norih adrenalinskih doživetij bodo za vedno na voljo na video posnetkih.

Kje lahko športne kamere uporabimo?

Športne kamere so nadvse uporaben pripomoček. Uporabljamo jih lahko pri skoraj vseh športih. Običajno so zaradi trdnega ohišja odporne na udarce in padce. Tudi druge fizične poškodbe, kot je na primer pesek, jih ne poškodujejo. Ohišje je prirejeno tudi za vodo, zato se s športnimi kamerami lahko mirno tudi potapljamo, plavamo ali kaj drugega počnemo v vodi. Običajno so športne kamere tudi bolj odporne na vročino ali mraz. Uporabljajo jih tudi smučarji.

Pomembno je, da poleg športne kamere kupimo (spletna trgovina Wayteq) tudi ustrezen nastavek. Nastavki se uporabljajo za pritrditev kamere na čelado, na kolo ali na drug športni rekvizit. Športna kamera postaja zvesti spremljevalec adrenalinskih športnikov. Ti lahko delijo svoja doživetja tudi z ostalimi.

Z njo tudi na motor

V javnost je pred kakšnim letom prišel posnetek motorista, ki se je smrtno ponesrečil zaradi prehitre vožnje. Športna kamera je posnela trenutek njegove smrti. Ta posnetek sedaj služi mnogim institucijam, ki se ukvarjajo s prometno varnostjo, kot pripomoček za osveščanje. Posnetek se prikazuje kako iznenada se je trk zgodil in kako je malo potrebno, da življenje ugasne. Uporablja se na preventivnih izobraževanjih mladih in pri usposabljanjih motoristov.

Športne kamere so spremenile svet doživljanja. Sedaj lahko zaradi njih podoživljamo adrenalinske občutke prvovrstnih športnih doživetij. Posnamemo lahko skok s padalom, spust po strmini, potop, hitrostno dirko ali karkoli drugega. Uporabljajo pa jih tudi profesionalni športniki, saj jim služi kot pripomoček pri treningu. Z analiziranjem posnetkov izboljšujejo svoje sposobnosti in veščine, da lahko postanejo boljši.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *