S kengurujem svobodni tudi po rojstvu otroka

diu 22Pri prebiranju ponudbe v otroški spletni trgovini Bimbo.si sem naletela tudi na kar dobro ponudbo nahrbtnikov oz. kengurujčkov. Začela sem malce razmišljati o tem kakšni so bili moji pomisleki in kako težka je bila odločitev preden sem šla v nakup. Pa sploh ne bi smelo biti, sploh, ker ne gre za velik znesek.

Želite biti aktivni in svobodni tudi po rojstvu otroka?

Ste aktivni v življenju? Se radi gibljete prosto? Se morda bojite, da se boste morali temu odreči, ker boste kmalu postali mamica? Kenguru je enostavna rešitev, ki vam lahko k temu precej pripomore. Morda se kdo ne bo strinjal z mano, češ da ta rešitev ni primerna za novorojenčke, a osebno mislim, da je. Zakaj boste izvedeli v nadaljevanju..

Ko kengurujček pomeni svobodo

Že v starih časih in včasih tudi še sedaj mamice nosijo dojenčke v posebej prilagojenih rutah. Takšno nošenje počasi spodrivajo tako imenovani kenguruji oz. nahrbtniki za prenašanje otroka.  Razlog je v tem, da se otrok v kengurujčku bistveno bolje počuti kot v ruti. Predstavljajte si, kako je otrok utesnjen v maminem trebuhu, ko pa prijoka na svet ima skoraj neomejen prostor okoli sebe. Mamice najbrž že poznate tisti nasvet pediatrov: »če otrok joka ga poskusite zaviti v tesno brisačo, da se počuti podobno v trebuščku in večina jih bo nehala jokati«. To res velja, če otrok nima kakšnih drugih težav.

Kenguruji pa zelo dobro oponašajo tesno brisačo. Ravno dovolj tesno ga držijo, da je otroku lepo, a ga ne ogrožajo. Prav tako mu lepo podpirajo glavo in ga varujejo pred poškodbami. Ne predlagam vam, da bi z otrokom šli na jogging, a za sprehode je taka rešitev na začetku skoraj idealna tako za mamico kot otroka. Mamice smo z njim veliko bolj svobodne, imamo proste roke ter se prosto gibljemo. Otrok pa je tesno privit k našim prsim, se počuti skoraj v trebuščku in tako je bolj miren in sproščen.

Kakšen kenguru – nahrbtnik pa izbrati?

pod (2)Na tržišču je kot skoraj pri vseh izdelkih ponudba kar obširna. Res ni take izbire kot pri otroških vozičkih, a vseeno boste lahko izbirali med različnimi modeli ter zanimivimi barvami. Generalno so med različnimi blagovnimi znamkami razlike v niansah, kot so samo oblazinjenje, širina naramnic, sponke in podobno. Tudi sama obremenitev, ki jo taki kengurujčki prenesejo je približno enaka in sicer večina nekje do 9 kg otrokove teže, nekateri pa do 12 kg. Mogoče tu izstopa samo Brevi POD, ki je zasnovan malce drugače in omogoča nošenje otroka s strani in močno razbremeni obremenitve hrbtenice in je zaradi tega primeren za prenašanje otroka od rojstva (3,5 kg) pa vse tja do 3-4 let starosti oz. do teže 20 kg. Ko sem ga jaz potrebovala pa ga žal še ni bilo.

Brevi pod bi bil sedaj moja prva izbira med kengurujčki, saj je resnično vsestranski in vam lahko priskoči na pomoč tudi na kakšnem pohodu, ko otrok omaga in ga enostavneje prinesete do cilja.

Poleg kengurujčkov pa za pohodništvo obstajajo prav posebni nahrbtniki, ki so primerni za daljšo hojo. Vendar tudi ti ne prenesejo večje teže kot jo Pod, le združujejo vse prednosti pohodniških nahrbtnikov s potrebo po nošenju otroka.

Nakup kengurujčka pa vam vsekakor priporočam!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *