Radiator je najpomembnejši element različnih oblik ogrevanja

Pomemben element ogrevanja našega doma je tudi radiator, ki poskrbi za oddajanje toplote v prostor. Primeren je za različne oblike ogrevanja, kot je na primer centralno ogrevanje, ogrevanje na olje, ogrevanje s trdimi gorivi oziroma peleti in tudi pri ogrevanju s toplotno črpalko.

V osnovi je radiator namenjen ogrevanju, zato je pomembno, da dobro segrejejo prostor, to pa je v največji meri odvisno od njegove pravilne izbire. Za mnoge uporabnike je pomemben tudi njegov zunanji videz, oblika in barva, saj se mora prilagajati notranjosti prostora, da s svojim videzom pretirano ne izstopa.

Radiator lahko izberete v pestri ponudbi različnih radiatorjev

Pri izbiri najbolj primernega radiatorja je pomembna izbira njegove grelne moči, ki je odvisna od tega kako velik prostor bo radiator ogreval. Če bomo izbrali premalo zmogljivega, potem prostor zagotovo ne bo primerno ogret.

Radiator je najpomembnejši element različnih oblik ogrevanja

Ponudba tovrstnih ogrevalnih naprav je danes zelo pestra in lahko izbiramo med klasičnimi radiatorji, ki jih namestimo na steno, panelnimi radiatorji ali kopalniškimi radiatorji s prečkami, ki hitro segrejejo prostor. Radiator ima nameščen tudi termostat s katerim uravnavamo moč ogrevanja in količino toplote, ki se oddaja v prostor.

Električni radiator je vse bolj priljubljen

Poleg klasičnih radiatorjev, pa lahko danes zasledimo tudi druge vrste radiatorje, kot je na primer električni ali pa konvekcijski. Prvi je uporaben predvsem za ogrevanje kopalnic, ki so na ta način tople takrat, ko si to zaželimo in je popolnoma neodvisen od centralnega ogrevanje. Električni radiator je v preteklosti veljal za izjemno potratno napravo, zaradi napredka v tehnologiji ogrevanja pa je postal izjemno energetsko učinkovit.

Posebna skupina radiatorjev je konvekcijski radiator, ki omogoča mnogo več kot klasični, saj v povezavi s toplotno črpalko zagotavlja primerne temperature že ob mnogo nižji dovodno vodi. Posledica tega so bistveno nižji stroški ogrevanja, lahko pa se ga uporablja tudi za učinkovit hlajenje prostorov.

Pestro ponudbo radiatorjev si lahko, ogledate na https://www.tersus.si/elektricno-ogrevanje/elektricni-radiatorji-beha/elektricni-radiatorji

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *