Prane plošče so široko uporabne

Kadar se odločate za preureditev okolice doma ali vrta, ni dovolj, da izberete le najbolj primernega izvajalca, ampak so pomembni tudi izbrani materiali in tehten razmislek o tem, čemu bo površina služila. Kakovostne prane plošče so tako eden od najbolj razširjenih materialov za tlakovanje pohodnih in povoznih površin.

Izdelane so iz ulitega betona, na koncu pa s posebnim postopkom peskane kar jim daje različno strukturo in barvne kombinacije. Na voljo so vam v barvah kot so siva, zelena, rdeče, črna ali peščena, lahko pa so tudi gladke.

Polaganje pranih plošč je enostavno

Kot boste verjetno opazili, so nam prane plošče na voljo v različnih dimenzijah. Prevladujeta dimenziji 50X50 mm in 40X40 mm, razlikujejo pa se tudi v debelini. Izbira je prepuščena izključno trenutni situaciji na terenu in željam ter potrebam uporabnika.

Razveseljivo pa je, da so prane plošče zelo enostavne za polaganje in se celotnega postopka lahko lotimo kar sami. Pri tem moramo biti predvsem pozorni na predhodno utrditev terena, od katerega je v največji meri odvisna kakovost polaganja pranih plošč. Če gre za povozne poti je to še toliko bolj pomembno, saj je teža vozil bistveno večja kot pa je to v primeru pohodnih površin.

Prane plošče imajo ogromno prednosti, med katerimi je enostavno vzdrževanje ključnega pomena.

Prane plošče so enostavne za vzdrževanje

Prane plošče imajo ogromno prednosti, med katerimi je enostavno vzdrževanje ključnega pomena in se ga bodo razveselili mnogi uporabniki. V primeru umazanije jih lahko enostavno pometete, za temeljitejše čiščenje pa lahko brez skrbi uporabite tudi visokotlačni čistilnik. 

Uporabite jih lahko za utrditev terena pod pokritimi terasami ali na drugih zunanjih površinah, saj so odporne na zmrzal in soljenje, zato ni strahu, da bi jih slabo vreme uničilo. Različne barve in teksture omogočajo, da lahko z njimi polepšamo okolico tako kot si želimo, njihova življenjska doba pa je izjemno dolga in vam bodo dolgo služile.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *