Parketi za vsak dom

Kakovostni parketi predstavljajo čudovito talno oblogo. Lepota lesa je namreč nekaj brezčasnega. Prav zaradi tega so lesene talne obloge v modi že stoletja. Pri tem pa je danes na voljo veliko več različnih možnosti kot kdaj koli prej. Tako lahko najdete talno oblogo, ki bo popolnoma ustrezala vašim željam, okusu in potrebam.

Hrast, oreh ali kaj drugega?

Parketi so lahko narejeni iz številnih vrst lesa. Najbolj tradicionalno vrsto lesa pri nas zagotovo predstavlja hrast, ki se v ta namen uporablja že od nekdaj, a se še vedno ogromno ljudi odloči prav zanj. Primeren je tako za sodobno kot bolj tradicionalno opremljene domove, saj paše prav povsod oziroma se ga da lepo kombinirati z vsako notranjo opremo in pohištvom. Prostor napolni s prav posebno toplino.

kvalitetni parketi

Če vas videz hrastovega lesa ne prepriča, pa so na voljo tudi druge možnosti. Med njimi je popularen recimo oreh, ki v prostor prinese pridih elegance, seveda pa so na razpolago tudi druge možnosti. Med njimi so poleg domačih tudi različne tuje, bolj eksotične vrste lesa, ki poskrbijo za to, da bo talna obloga imela drugačen oziroma prav poseben videz. Poleg tega takšne bolj eksotične vrste lesa pogosto tudi bolje prenašajo vlago, kar je še dodatna prednost.

Primernost za vaš prostor

Katera vrsta lesa ali parket bi bil najbolj primeren za vas, je sicer odvisno predvsem od tega, za kateri prostor gre. Pred izbiro se velja vprašati, kako obremenjena so tla v tem prostoru, kakšna je prisotnost vlage, ali bodo v prostoru položene tudi cevi za talno gretje itd. Od vsega naštetega je namreč odvisno, kakšna talna obloga bi bila najbolj primerna za polaganje v tem prostoru.

Kakovost naj bo na prvem mestu

Pri izbiri talne obloge je vsekakor pomembno, da vam je ta všeč in da se nam že na prvi pogled zdi lepa. A to nikakor ni edino, na kar je treba biti pozoren pri nakupu. Na prvem mestu med kriteriji za izbiro, naj bo vsekakor kakovost. Na tržišču so namreč na voljo najrazličnejši parketi, ki se med seboj lahko precej razlikujejo. Spadajo namreč tudi v različne cenovne razrede, kar se pozna tako pri njihovem videzu kot tudi drugih lastnostih.