Parčkanje kot oblika spoznavanja

V agencijo za zmenke Elite prihajajo stari od 35 do 50 let in tudi starejši od 55 let, ki so osamljeni. “Je pa vedno več mladih osamljenih. Morda zaradi načina dela, ker so po cele dneve službi in so enostavno pozabili, da bi se kje s kom lahko srečali. Mesečno nas poišče 30 do 50 ljudi, vendar se vsi ne odločijo za iskanje partnerja z našo pomočjo. Pomoč iščejo ljudje z osnovno šolo in magistri, največ iskalcev pa ima peto stopnjo izobrazbe.

Tudi uspešni podjetniki in menedžerji so med njimi. Več je žensk, moški pa imajo bolj resen pristop,” pripoveduje Marija. “Moški želijo naše strokovno sodelovanje, osebni pristop. To si želijo tudi materialno neodvisne in izobražene ženske, večina žensk pa je za bolj pavšalen pristop. Dovolj jim je telefonski pogovor, nimajo energije za oseben pogovor, da bi jih lahko spoznali in jim lažje svetovali. Moški pridejo, ženske pa čakajo, da bo on prišel pravi. Želijo biti izbrane. Moški so veliko bolj aktivni in torej prej najdejo partnerico. Tak iskalec sreča tri do pet žensk in med temi je že našel osebo, s katero želi biti. Moški so hitro ‘poparčkani’, tako da nam jih zmeraj primanjkuje. Na dobrega moškega, čednega in dobro situiranega, čaka tudi po 20 žensk.

Seveda pa ni nujno, da se na vsakem srečanju razvije simpatija. Moški in ženske si namreč želimo nekoga, ob katerem smo lahko boljši kot takrat, ko smo sami. In to seveda ni lahko. Če pa uspe, imajo prav vse na tem svetu.”

Ena od oblik spoznavanja, ki so jo uvedli, je tako imenovano parčkanje. Organizirajo ga v zaprtih krogih, kjer se pri petnajstih mizah izmenja petnajst parov, tako da vsak spozna vsakogar. Včasih se simpatije rodijo takoj in si kandidati brž izmenjajo telefonske številke, včasih pa za to pokličejo agencijo. Pripravljajo še nove oblike spoznavanja svojih članov, projekt bo končan jeseni. In morda bo tudi zaradi njega med nami manj osamljenih ljudi.Tak pogovor da v primeru obojestranske simpatije tudi idejo, kam na naslednji zmenek.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *