Otroški stolčki za hranjenje

Stolček za hranjenje nikakor ne sme manjkati v vašem domu. Z njim bo prav vsak dan užitek hraniti vašega otroka. Klasični stolčki za hranjenje so uporabni nekje od 6 meseca dalje, ko otrok lahko v njemu samostojno sedi. Zaradi pladnja lahko je sam ali pa otroka spustimo na nivo mize in otrok že lahko postane del družine ob mizi. Navajanje na redne in skupne obroke je za otroka zelo pomembno. Navadi se namreč rednega prehranjevanja skupaj z vsemi preostalimi člani družine.

V skupino »klasičnih stolčkov« spadajo tisti, ki so na tržišču že desetletja. So praviloma dobro nastavljivi po višini in imajo nastavljiv naklon naslona in največkrat tudi naslon za nogice. Zaradi nastavljivega naslona lahko otrok po hranjenju v stolčku zadrema, nakar ga prestavimo v njegovo posteljico.

Ker pa gre razvoj tudi na področju otroške opreme nezadržno naprej starši iščejo drugačne, dolgotrajnejše rešitve. Tu pa so se proizvajalci obrnili v dve smeri:

  1. Stolček je uporaben ud rojstva dalje
  2. Stolček je uporaben še dolgo zatem, lahko celo postane stol za odraslega.

Pri prvih rešitvah je stolček tudi ležalnik za otroka in se ga lahko uporablja od rojstva dalje. Dobrodošla funkcija ležalnika je v tem primeru celo boljša kot pri klasičnih ležalnikih – gugalnikih za otroka saj dojenček leži višje in je tako lažje dosegljiv in tudi otrok se bolje počuti, ko je blizu mame.

V drugem primeru pa stolček raste z otrokom in postaja vedno bolj podoben stolu za vsak dan. Najbolj ambiciozni postanejo kar visok barski stolček, ki je uporaben tudi za odrasle.

Ker pa družine živimo za vikende ali dela proste dni, ko si lahko privoščimo kakšen prijeten dan izven doma, so na tržišču tudi stolčki za hranjenje,  ki so namenjeni uporabi na poti. V tej skupini so najbolj razširjeni stolčki, ki se pritrdijo na mizo . So enostavni, uporabni in predvsem zelo majhni, ko so zloženi. Zato so idealni za na pot. A če želite vse udobje in lastnosti, ki ste jih navajeni doma morate izbrati stolček, ki se namesti na klasičen stol. Pri teh lahko nastavljate višino, na kateri je otrok pri mizi in je zato dlje uporaben. Lahko pa uporabite tudi pladenj in otrok je kot je navajen doma. Edina slaba lastnost, ki jo imajo ti stolčki je malce večja velikost zloženega stolčka. Če vas to ne moti potem so ti stolčki edina prava izbira za uporabo na potovanjih, restavraciji ali pri starih starših.

Če so še nedavno večji del tržišča zasedali leseni stolčki za hranjenje se v zadnjih letih trendi precej spreminjajo. Najbolj so iskani stolčki, ki imajo več funkcij in so kar se da prilagodljivi. Tu pa potem zmagujejo izdelki iz mešanice kovine in umetnih mas.

V spletni trgovini Bimbo.si pa lahko najdete stolček za vas ne glede kateri koli tip ali videz vas prepriča. Imajo bogato ponudbo po konkurenčnih cenah.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *