Otroški nahrbtniki so ponovno v šoli

Prvi september je bil v znamenju ponovnega prihoda šolarčkov z barvnimi otroškimi nahrbtniki v šolo. Pozanimali smo se na OŠ. Škofja Loka – Mesto, kako najmlajši prihajajo v šolo in kakšno razpoloženje prinašajo.

Občina Škofja Loka najmlajšim vedno priskoči na pomoč pri poti v šolo. Organizirali so kombi prevoze za vaške otroke, avtobuse in posebne prevoze za oddaljene regije. Varnost je na prvem mestu. Vsi šolarčki so opremljeni s kresničkami, ki jim visijo in otroških nahrbtnikov za boljšo opaženost v prometu. Prve tedne organizirajo varne prehode čez cesto, da bi voznike opozorili na objestno vožnjo skozi mesto. Za večjo varnost otrok v prvih mesecih šole skrbijo policisti. Starši lahko pripomorejo k večji varnosti otrok, da jih oblečejo v svetlejša oblačila. Otroški nahrbtnik mora biti žive barve z nameščenimi odsevnimi telesi, le tako povečamo vidnost najbolj ranljivih udeležencev v prometu. Otrok mora spoznati prometna pravila, ter pravila obnašanja v prometu.

Obisk osnovne šole

Na hodnikih smo opazili igrive in razposajene učence vsi pripravljeni z polnimi otroškimi nahrbtniki zvezkov. Vzdušje je pozitivno razen pri starejših, ki malce pogrešajo počitnice. Obiskali smo razred 4. A, ki nam je organiziral pravo dobrodošlico. Povpraševali smo jih tudi kaj nam lahko povedo o poti v šoli. Ugotovili smo, da jih večina jih biva iz okolice in gre peš v šolo. Le nekateri so vozači. Poleg našega obiska so na šolo prišli tudi policisti, ki so na igriv način predstavili varnost v prometu. Predstavili zlatih 5 pravil o obnašanju pešca v prometu. Pohvalili so vse tiste z kresničkami na otroškem nahrbtniku. Šolarjem so razdelili tudi odsevne trakove. Zanimanje je bilo precejšno, vprašanja so se kar vrstila.

Obisk smo lahko zaključili z obilico pričakovanj, da bodo šolarji varno potovali v šolo in se držali teh zlatih pravil v prometu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *