Otroška trgovina

Otroška trgovina je več kot le prodajno mesto z prodajnimi artikli, prodajnim pultom in blagajno. Je kraj, kjer med drugim otroške sanje postanejo resničnost. S tem namenom je vsaka otroška trgovina odprla svoja vrata ter omogočila, da vsak kupec, pa naj si gre za starše, sorodnike, prijatelje ali znance, postane oseba, ki te otroške sanje omogoča.

Vsaka otroška trgovina nas najprej zanima v času otroštva. Spomnimo se časov v otroških letih, ko smo pogledovali v izložbe ter prodajne police z zanimivimi prodajnimi artikli. Takrat, v času otroštva nas je v otroški trgovini zanimala predvsem ponudba igrač ter podobnih artiklov namenjenih zabavi in otroški igri. Poznejša življenjska obdobja so prinesla spremembe, zanimale so nas artikli, ki se ne tičejo otroške igre in zabave, ampak smo takšne artikle predvsem kupovali kot darilo. Vedno se nam je otroška trgovina zdela vredna obiska, ko je bilo potrebno obdarovati otroka prijateljev, sorodnikov in znancev .

Otroška trgovina je različno zanimiva in privlačna, ko nas ponudba zanima v vlogi staršev, nekaj drugega je, ko nas otroška trgovina zanima kot prijatelje in sorodnike staršev. Največkrat imajo starši na artikle svoj pričakovanja, pogled in zahteve, so najbolje podučeni o tem kaj otroku ustreza in je otroku primerno. Vidik o ustreznosti in primernosti z drugega zornega kota, ki nam ga nudijo prijatelji ali sorodniki staršev je kljub temu dobrodošel. V skrbi za otrokovo dobro starši lahko preveč poudarjajo lastnosti, katere se z drugega zornega kota zdijo manj pomembne. Modro je pri nakupu, da se mnenja izmenjujejo in upoštevajo pri procesu odločanja. Enako pametno je v proces odločanja vključiti tudi otroke, saj nam lahko sporoči lastnosti, ki se odraslim osebam zdijo nepomembne, kjer jih gledamo z očmi odraslih. Pogled odraslih oseb imajo svojo oceno vrednosti, lastnosti tehtajo drugače, kot to počne otrok, za katerega ima lahko sicer povsem enak izdelek čisto drugi pomen. Otroku bo otroška trgovina največ pomenila takrat, ko bo v njej našel svoj igralni kotiček ali na kakšen drug način preizkusil igračo, katera mu je všeč. Enako všeč mu bodo darila, katera bodo v njej nakupljena.

Otroška trgovina ni zgolj prodajalna z prodajnimi artikli, prodajnim pultom in blagajno, ampak omogoča razvoj in rast otrok, s tem, da je križišče informacij, nasvetov, izkušenj. Informacije in nasveti se izmenjujejo med kupci, obiskovalci in prodajnim osebjem. Dobra otroška trgovina ima vsaj del prodajnega programa namenjenega takšnim izdelkom, saj so med kupci takšni, ki lastnosti stare šole zahtevajo ter so zanje pripravljeni sprejeti dodano vrednost.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *