Otroška soba, kaj naj bo v njej?

white (3)Pričakujete naraščaj in razmišljate o opremljanju otroške sobe in vas bega kaj potrebujete v njej? Niste edini. Pred tako dilemo se znajde večina staršev. Predvsem tisti, ki nimajo preveč debele denarnice in velikega stanovanja.Pa vendar, rojstvo otroka je prav poseben, čaroben čas v življenju vsakega starša. Dostikrat poln skrbi in strahu, a istočasno tudi poln upanja in sreče. Pri vsem tem pa je opremljanje otroške sobe tisti del skrbi, ki s sabo potegne največje stroške. Za sprehode in sproščanja v naravi potrebujete otroški voziček in za vožnjo otroški avtosedež. A v njih bo vaš otrok preživel samo delček časa, večino časa pa bo preživel v zavetju svojega doma, se pravi v otroški sobi. Če potegnemo črto je tako otroška soba najpomembnejši del v prvih letih otrokovega življenja

Najpomembnejši elementi otroške sobe

Zagotovo je prvi in najpomembnejši element otroške sobe otroška postelja. V njej bo otrok prespal večino prvih mesecev. Pri izbiri imejte v mislih, da se otrok v začetku bolje počuti v manjših prostorih in je zato priporočljivo, da spi v posteljici in nikakor ne v mladinski postelji. Pri izbiri posteljice preverite nekaj stvari. Prvo, da je mogoče dno nastaviti na višji nivo, saj bo tako mamica v začetku (dokler se otrok sam na vzdigne) bistveno lažje prišla do otroka in tudi hrbtenica bo manj trpela. Ko pa je dno nižje je super, če se stranici lahko spustita. Tudi to pomeni bistveno olajšanje za mamico. Za otroka je pomembno še, da ima posteljica letveno dno, za vaše stanovanje pa da ima kolesa za parket. Ne pozabite še na vzmetnico.

Del otroške sobe v prvih mesecih ali kar letih pa mora biti obvezno še previjalna miza. Še najboljša izbira je »komoda« oz. predalnik, ki vam bo lepo služil tudi kasneje. V previjalni mizi boste imeli vse kar potrebujete za previjanje in nego otroka, tudi banjico.

A samo s tema dvema elementoma v otroški sobi bi ta zagotovo delovala precej prazno, zato pri boljših proizvajalcih dobite tudi ostalo pohištvo in dodatke, ki so lahko kasneje sestavni del mladinske sobe in so v celoti barvno usklajeni s posteljico ter previjalno mizo kot so, omare, predalniki, ogledala, police ter razni drobni dodatki.

Blagovna znamka Pali je ena izmed množice izdelovalcev otroškega pohištva, a jo nekaj postavlja pred ostalo konkurenco. To pa je, da je v zasnovo in izdelavo vložen ogromen trud ter ljubezen do otrok in do obdelave lesa. Zato to družinsko podjetje uspešno deluje že več kot 90 let in je poznano praktično po celem svetu.

Pohištvo za otroke Pali v Sloveniji prodaja spletna trgovina Bimbo. Oglejte si izdelke Pali in videli boste, da res izstopajo iz povprečja.

 

 

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *