Najbolj nujen pisarniški material za vsakega podjetnika

Poslovanje zahteva vedno tudi delo v pisarni, saj brez izdajanja računov, vodenja knjig in drugih evidenc, brez pogodb in dnevnikov pač ne gre. To pomeni, da je potreben pisarniški material, s katerim skrbimo za ta »papirnati« del posla. In kaj je tisto, kar potrebuje vsak podjetnik in si mora zagotoviti pred pričetkom poslovanja?

Pisarniški material – osnovna zaloga

Vsaka pisarna potrebuje:

1. Papir. Najbolj nujen pisarniški material so tako imenovane A4 pole, ki nam služijo za tiskanje vseh dokumentov. Ni nujno, da imate veliko zalogo, marsikomu je en zavoj za začetek dovolj, res pa je, da je pisarniški material cenejši, če kupujemo večje količine, torej je bolje naročiti cel zavoj.
2. Kuverte oziroma pisemske ovojnice in znamke. Tudi če uporabljate digitalni podpis, bo treba marsikateri dokument še vedno poslati v fizični obliki. Kuverte naj bodo bele in klasične podolgovate dimenzije. Ni nujno, da imate izdelane po naročilu, z natisnjenim logotipom – na vsako kuverto lahko odtisnete svoj žig ali nalepite etiketo s podatki podjetja. Nenazadnje ni treba, da vas pisarniški material že na začetku stane preveč. Tudi znamke imejte vedno na zalogi – tako ne bo čakanja pred okencem zaradi enega samega pisma.
3. Fascikli so nujen pisarniški material zato, ker morate svoje podjetje že na začetku dobro organizirati. Vsi dokumenti naj bodo vedno na svojem mestu in dobro razvrščeni, pa se ne boste nikoli spraševali, kje ste jih pustili, ali delali napak zato, ker jih ne boste našli. Red in disciplina pri dokumentaciji sta bistvo uspeha.
4. Tudi kartuše ali tonerji spadajo med pomemben pisarniški material. Najbolje je, da jih imate vedno na zalogi, saj jih lahko tako kupujete po ugodnejših cenah – če ste prisiljeni v nakup, ki je nujen, morate pogosto plačati več, ker verjetno prav v tistem hipu ni prodajnih akcij.
5. Drobni pisarniški material lahko včasih kupite kar v kompletu v kakšni od trgovin s poceni robo z vseh vetrov. Priskrbite si sponke za papir, spenjač, luknjač, manjše lističe za beleženje opomb, lepilni trak, škarjice, nekaj pisal … Tovrsten pisarniški material in potrebščine so lahko zelo poceni, če se ne ozirate na blagovno znamko in dizajn.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *