Matcha latte

Če imate radi kavo in bi jo zamenjali z nečim, kar ima odličen učinek in hkrati tudi blagodejno delovanje na telo, se priporoča Matcha latte. Zelen napitek, ki napolni z energijo.

Če je jutranja kava vaša izbira in si nikakor ne morete predstavljati pričetka dneva brez te, vas pa skrbi to, da na prazen želodec ravno ni najboljša, je magičen zeleni napitek pravšnja izbira prav za prazen želodec. Tako vam ne bo več treba skrbeti in se boste mirno razvajali ter istočasno skrbeli za zdravje. Naravne sestavine poskrbijo za poln okus in tudi aromo, občutek polnosti z energijo pa traja še lep čas. Je super hrana, ki  je primerna tudi za vegane.

Skrivnost izvira iz Japonske, kjer ga Japonci uživajo že vrsto let in je zelo priljubljen napitek – čaj. Se pa ne prideluje enako kakor zeleni čaj, saj je pridobivanje tega precej zapleteno in tudi dolgotrajno.

Uporaba oziroma priprava Matcha latte je zelo enostavna.  Matcha prah prelijemo z vročo vodo ali mlekom, premešamo, po želji sladkamo in imamo odličen napitek. Okus je specifičen, po oreščkih in grenko sladek. Aroma je dokaj močna in je temnejše barve.

Omogoča nam, da se lažje in učinkoviteje fokusiramo ter ohranimo sproščenost. Je kavni napitek, ki pa je brez kave, saj jo je nadomestila matcha, ki je vsekakor zdravju bolj prijazna. Vsebuje veliko antioksidantov in aminokislin.  Bogate sestavine dobro vplivajo na imunski sistem, prisoten je tudi kalcij, železo, kalij, vitamin A in C.

Prehranska dopolnila, ki zamenjajo morda doslej navade, ki so kakorkoli lahko slabo vplivale na naše zdravje, so seveda prava izbira. Pomembno je, da se prepričamo, da gre za ekološko neoporečen proizvod in kupimo pri preverjenih ponudnikih. Ne glede na to, ali naročimo preko spleta ali pa se odločimo za fizičen nakup. Bistveno je, da lahko z enostavnimi izbirami in spremembami močno vplivamo na vsakdanjik in boljše zdravje.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *