Letni horoskop

Koliko verjamete horoskopom? Morda prav nič, morda veliko, največ pa bo tistih »skeptičnih«, ki verjamejo določenim stvarem, vendar pa ne vsemu in vsem horoskopom, kateri so nam na voljo za branje. Najverjetneje ne bomo upoštevali vsega, kar napoveduje horoskop pri branju jutranjega vsakodnevnega časopisa. Morda nas pa prepriča letni horoskop, za katerega smo nekako prepričani, da je pripravljen bolj skrbno.

Ljudje smo si zelo različni, z nekaterimi ljudmi najdemo podobnosti, z drugimi pa prav nobene. Velikokrat se opis karakterja od nekoga ujema z opisanim iz horoskopa, lahko so določena odstopanja ali pa se z opisom nikakor ne bi strinjali. Morda je nekdo rojen v istem znaku kot smo mi, pa ni nobene podobnosti med nami in njim. In tako začnemo dvomiti, kar seveda ni nujno, saj lahko določene stvari drugače vplivajo na nekoga in je pomembno, da je enako s horoskopom. Seveda je ta posplošen in se bo določenemu številu ljudi izšlo točno po napovedih horoskopa, spet drugim pa prav nič.

Letni horoskop je običajno pisan in narejen s strani preverjenih astrologov in s pomočjo raznih načinov napovedi. Zanimiv je predvsem zato, ker se ga običajno veselimo vsi. Čakamo, kdaj bo objavljen horoskop za prihodnje leto, da si vsaj malo lahko predstavljamo, kakšno bo to. Zelo radi bomo verjeli dobrim napovedim, medtem, ko nam bodo slabše zagotovo vsejale dvom. Kar je seveda prav, navsezadnje se sami odločimo, čemu bomo verjeli oziroma bomo želeli verjeti in čemu ne. Vsekakor pa se ne smemo razočarati v kolikor se bo napoved izkazala za naš primer neresnična. Ne moremo pričakovati 100 odstotnega ujemanja.

Da so horoskopi način, da se razvedrimo, da morda tudi kaj koristnega izvemo, da začnemo na določene stvari gledati drugače, je seveda popolnoma razumljivo. Vsak od nas doživlja horoskop drugače, nekateri mu verjamejo popolnoma, drugi deloma, spet tretji pa čisto nič. Ne glede na prepričanje, pa je seveda zabavno brati napovedi za dan, teden ali kar za celo leto.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *