Legice- udobne in elegantne

Še nekaj let nazaj so bile legice izdelane iz tankega pletiva, katerega videz je omogočal zgolj uporabo pri športu, ali pa so legice še pogosteje veljale za oblačilo, ki je primerno zgolj za doma, saj je šlo dejansko za hlače na nivoju trenirke. Danes je na srečo drugače in legice si lahko privoščimo v toliko različnih stilih, da so primerne za povsod. Kako je prišlo do tega?

Razlog za popularizacijo legic je zagotovo moda, ki je ponovno uvedla ozke hlače, pri tem pa je poskrbela, da so bile te hlače dovolj elastične, da so se dobro prilegale vsaki postavi. Običajne hlače in džins se je pričelo izdelovati iz materialov, ki so vsebovali nekaj elastana, in tako so bile hlače hitro „kot ulite”. S tem, ko sta šli moda in razvoj tehnologij za izdelavo materialov z roko v roki, pa je hkrati prihajalo tudi do novega ideala ženske lepote, ki je zahteval dolge noge in veliko zadnjico – seveda ne veliko zaradi preobilice maščobnih blazinic, temveč zaradi treninga. Postava, ki je v zadnjih nekaj letih najbolj zaželena, je zagotovo športna postava z utrjeno zadnjico, in takšno postavo lahko najbolje poudarijo prav legice.

S tem, ko so ženske pričele telovaditi in spreminjati svoje telo po zadnji modi, se je seveda povečalo tudi povpraševanje po legicah. In ne – legice niso bile več zgolj nadomestek trenirke, temveč so postale oblačilo, primerno za vsako priložnost. Primerne so za prosti čas in šport, prav tako pa jih je možno obleči za eleganten videz – če zraven le kombiniramo primerna zgornja oblačila in seveda modne dodatke.

Legice danes niso več dolgočasno oblačilo, temveč je izbira neverjetno velika. Lahko se odločimo za džins legice, ki so videti kot prave kavbojke, saj posnemajo tudi „peskanje” na zadnjici in kolenih. Lahko so potiskane z zanimivimi vzorci, lahko imajo poslikave, pogosto so okrašene z bleščicami, posnemajo videz usnja, ali pa so popolnoma gladke in bleščeče.

Kaj pa tiste ženske, ki si ne upajo obleči legic, ker dejansko nimajo utrjene zadnjice, ki bi bila v njih lepega videza? Tudi njim se legicam ni potrebno odreči, saj so izdelovalci pomislili prav na vse, tudi na legice, ki so na zadnjici podložene.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *