Kateri url izbrati?

Na spletni strani domovanje.com si lahko registrirate različne .si domene. Seveda je možno registrirati tudi url naslove z drugimi končnicami. Na voljo je kar nekaj različnih, a ravno .si domene so v Sloveniji vsekakor najbolj iskane. Slednje so namreč pri nas postale nekakšen standard. Zato takrat, ko nekdo izbira svoj novi url, pogosto sploh ne pomisli, da ima na voljo celo paleto različnih končnic in možnosti, ampak premišljuje le, katere .si domene bi bile primerne zanj.

Včasih se potem zgodi, da je človek slabe volje, ker je določen url s končnico .si že zaseden, ne pomisli pa, da lahko isti domensko ime kombinira tudi s kakšno drugo končnico. Možnosti je namreč veliko in včasih je kombinacija s kakšno drugo končnico celo boljša ali deluje bolj zanimivo. To še ne pomeni, da se je treba izogibati .si domene, vsekakor pa se pred izbiro splača pretehtati vse možnosti, prede se res odločimo za eno samo, da nam kasneje ne bo žal.

Unikatno ali vsem znano

Največje vprašanje, ki ga imajo običajno ljudje pri izbiri .si domene, pa je, ali izbrati neko običajno, vsem dobro znano besedo ali si raje izmisliti kaj popolnoma unikatnega. Po eni strani unikatno ime pomeni neko originalnost, po drugi strani pa si ga je včasih težje vtisniti v spomin. Velikokrat rabljene besede, ki jih vsakdo povezuje z določeno storitvijo ali izdelkom, pa si zelo hitro zapomnimo, a niso nič posebnega. Običajno so .si domene s takšnimi besedami tudi že zasedene, saj gre za besede, ki večini ljudi najprej padejo na pamet, dobra izbira pa so tudi z vidika seo optimizacije.

Kakšno kombinacijo .si domene izbrati?

Kot smo že napisali, so .si domene z nekimi zelo pogosto rabljenimi besedami, ki jih vsi poznamo, običajno že zasedene. Vsekakor pa niso zasedene vse kombinacije z njimi. Besedo, ki bi jo želeli imeti v svojem url naslovu, lahko kombinirate s katero koli drugo besedo. To je lahko ime vašega podjetja, ime blagovne znamke ali karkoli drugega. Pri tem imate popolnoma proste roke, važno je le, da si kombinacije ni izmislil že kdo drug. Zato si pogumno zapišite prav vse možnosti, ki vam padejo na pamet, preverite, katere so že zasedene, in nato registrirajte tisti pravi url za svojo spletno stran!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *