Kako izbrati svečano obleko?

Se v kratkem odpravljate na kakšen še posebno pomemben dogodek? Potem preberite nekaj spodnjih nasvetov in jih upoštevajte pri nakupu svečane obleke.
Čisto vsako dekle mora imeti v omari vsaj eno obleko, ki je namenjena svečanim priložnostim. Ta vas lahko reši pred marsikatero zagato, ko ste nepričakovano nekam povabljene in se morate primerno urediti. Če ste že prej seznanjene s posebnim dogodkom, pa se boste gotovo pravočasno odpravile v trgovino, kjer si boste omislile novo toaleto ali pa vsaj modni dodatek, ki bo popestril katero izmed vaših najljubših oblek.


Ko kupujete novo svečano obleko, upoštevajte namembnost dogodka. Je to poroka, maturantski ples, valeta, obletnica, rojstni dan? Kroj svečane obleke prilagodite priložnosti, včasih si lahko dovolite biti drzne, včasih morate biti bolj formalne in zadržane. Če se odpravljate na prijateljičino poroko, si verjetno ne boste omislile bele obleke, podobno kot si ne boste privoščile globokega dekolteja in kratkega krila na svečani podelitvi diplome.
Izberite primerno barvo. Coco Chanel, ki si je izmislila »malo črno oblekico« je že vedela, kaj počne. Črna barva je univerzalna, paše skoraj vsem dekletom in se poda k različnim priložnostim. Za bolj svečane dogodke jo lahko popestrite z barvnimi modnimi dodatki, ob bolj formalnih priložnostih pa jo dopolnite z elegantnim nakitom in že ste nared! Seveda pa ni pravilo, da so svečane obleke v črni barvi. Izberite tako barvo, ki se lepo poda k tenu vaše kože in las. Poleti si lahko dovolite več svobode, pozimi izberite bolj umirjene tone.
Obliko svečane obleke izberite glede na obliko vaše postave. Če niste ravno manekenske postave, izberite tako toaleto, ki bo poudarila vaše dobre lastnosti in skrila pomanjkljivosti. Široka ramena zakrijte z obleko s kratkimi rokavi ali bolerom, močnejše boke z rahlim in padajočim krilom, če pa menite, da imate »trebušček«, si nikar ne izberite obleke, ki je rezana v pasu. Šiv čez ta del telesa bi samo še dodatno poudaril okroglo obliko. Če ste nižje postave, izberite take kroje, ki vas bodo optično podaljšali (dolžina nad koleni, brez šiva v pasu), če pa ste ena izmed tistih srečnih suhih in visokih deklet, se nikar ne bojte poudariti vaše čudovite postave!
Smo vam s temi nasveti nekoliko pomagali pri izbiri svečane obleke?

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *