Ječmenova trava za učinkovito razstrupljanje

Med prehranskimi superživili, ki jih ljudje uživajo preventivno, za izboljšanje zdravja in počutja, je veliko takšnih, ki so primerna za vsakogar, saj so prijetnega okusa in jih tako z veseljem grizljamo. Veliko pa je tudi tistih, ki so zdravi, a terjajo nekaj privajanja – in med te spada tudi ječmenova trava. Res je, okus ima dejansko po travi in zato je nekateri v prahu ne morejo zaužiti, še vedno pa obstaja možnost, da se ječmenova trava uživa stisnjena v obliko tabletk, ki jih enostavno pogoltnemo.

A zakaj bi jo sploh uživali? Zakaj je ječmenova trava tako zdrava?

Gre za živilo oziroma prehranski dodatek, ki nam izjemno pomaga pri razstrupljanju telesa, torej je za sodobnega človeka z nezdravim življenjskim stilom zelo priporočljiva. Ječmenova trava, ki so jo uporabljale že stare kulture, vsebuje veliko klorofila, izjemno veliko količino vitamina B1, mnogo več kalcija kot kravje mleko, poleg tega pa še izjemno količino karotenov, vitamina C ter vitaminov B12, B2, A, B6, E in K ter mineralne snovi krom, železo, baker, magnezij, mangan, fosfor, kalij, selen, cink in žveplo. Lahko bi torej dejali, da gre za živilo, ki pokriva izjemen spekter vitaminov in mineralov, z njim pa dobimo marsikaj, česar s sodobno prehrano ne moremo.

Ječmenova trava je izjemno priljubljena pri veganih, ki morajo z rastlinskimi viri poskrbeti za dovolj visok vnos kalcija, hkrati pa veganom in vegetarijancem izjemno koristi tudi zaradi vsebnosti aminokislin – zlasti zaradi esencialnih, ki jih naše telo ne more proizvesti samo.

Kakšne učinke lahko pričakujemo?

Kot omenjeno ječmenova trava skrbi za razstrupljanje in odpravlja zakisanost telesa, hkrati pa vpliva tudi na izboljšanje naše prebave, saj v želodcu spodbuja izločanje solne kisline. Z njo si marsikdo pomaga ob slabokrnosti, artritisu in težavah z astmo, sladkorno boleznijo, pri kožnih boleznih in tudi pri načrtnem hujšanju.
Ječmenovo travo lahko uživamo vsak dan, najboljša pa je seveda tista, ki je pridobljena organsko. In če vam njen okus resnično ne tekne? Potem lahko prah ječmenove trave dodate v smoothie, ki ga boste zaužili z veliko manj odpora – vsaj dokler se okusa ne privadite.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *