Izbira hrane za mačke

Ko izbirate hrano za svojo žival ali živali, morate biti pozorni na vrsto dejavnikov. Med drugim tudi na to, koliko je žival stara, preživi večino časa v notranjih ali zunanjih prostorih, katere pasme je ter podobno. 

Morda imate doma mačko in v tem hipu iščete kakovostno hrano, ki bi v veliki meri poskrbela za njeno dobro zdravje in ne nazadnje tudi za počutje ter apetit. Kaj je bolje, da ji ponudite brikete ali hrano iz pločevinke? Ji je treba ponuditi kaj posebnega? Najpomembneje od vsega je, da je bila suha in mokra hrana za mačke narejena pod okriljem dobrega proizvajalca. 

Osnovna mačja hrana 

Hrana za mačke se deli na vrsto podkategorij, a osnovna hrana je zagotovo suha. Mačke lahko hranite s kakovostno izbranimi briketi, s katerimi dosežete, da bodo zaužili vsa potrebna hranila. Če želite mačkom nuditi pestrejši jedilnik, pa je odlična tudi izbira hrane iz pločevinke. 

Na trgu lahko posegate tudi po mačji hrani iz vrečke, njena sestava je lahko popolnoma identična tisti, ki jo vsebuje pločevinka. Razlika je torej le v pakiranju, pri čemer vrečka praviloma vključuje samo en obrok, pločevinka pa več. Hrana za mačke v vrečkah je tako veliko priročnejša za na pot. 

Izbira hrane za mačke

Starost in stanje mačke

Pri izbiri hrane za mačke morate zlasti paziti še na starost in pa na samo stanje svoje mačke. Mladiček vsekakor potrebuje drugo vrsto oziroma sestavo hrane v primerjavi z odraslo mačko. 

Če boste mačko hranili s kakovostno hrano, lahko doseže tudi do dvajset let starosti. Njihova življenjska doba je sicer nekje med 14 in 20 let. 

Nakup vrhunske mačje hrane 

Če je najbližja specializirana trgovina s hrano za živali od vašega doma preveč oddaljena, lahko hrano za mačko naročate kar od doma, in sicer preko spleta. Na tem mestu boste lahko kupovali cenejšo hrano, ki bo prav tako vrhunske kakovosti. 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *