Inštrukcije matematike za srednje šole

Marsikdo, ki mu matematika v osnovni šoli ni povzročala prav nobenih težav, se v srednji šoli sooči s slabimi ocenami. Inštrukcije matematike za srednje šole se tako izvajajo tako med dijaki gimnazij kot tudi tehničnih šol, še zlasti elektro, strojnih, kemijskih in podobno – torej povsod tam, kjer je matematika med tistimi učnimi predmeti, ki so podlaga tudi za strokovne predmete.

Inštrukcije matematike za srednje šole se pogosto pričnejo že v prvem letniku, mnogi dijaki pa jih vsaj občasno potrebujejo vsa štiri leta. Najbolje je, da se z njimi prične že ob prvi težavi, saj je potrebno pričeti z dodatnimi razlagami in dodatnimi vajami takrat, ko je snovi malo in se ta bolj kot ne ukvarja z osnovami, ne pa šele takrat, ko se snov že pošteno nadgradi – takrat so lahko inštukcije matematike tudi zelo dolgotrajne in vas seveda tudi precej več stanejo. Pravilo, da so inštrukcije matematike za srednje šole najbolj iskane spomladi, ko dijaki že vedo, da jih sicer konec leta čaka popravni izpit, ali pa so se že ob zaključku prvega ocenjevalnega obdobja soočili z grajo, je namreč precej negativen pokazatelj tega, kako resno so se dijaki sposobni spopadati z učnimi težavami. Tudi pri šoli namreč velja, da preventiva zaleže veliko bolj kot kurativa, oziroma da je sprotno delo pomembnejše, kot si običajno mislijo.

Če menite, da potrebujete inštrukcije matematike za srednje šole, torej poiščite dobrega inštruktorja čim prej. Ne le, da boste tako preprečili slabe ocene, temveč si boste zagotovili tudi najboljšega inštruktorja – ko se bliža konec šolskega leta in so popravni izpiti tik pred vrati, je namreč po inštrukcijah matematike za srednje šole tolikšno povpraševanje, da so najboljši inštruktorji popolnoma zasedeni. Zadovoljiti se boste morali s takšnim, ki ima manj referenc, slabši smisel za poučevanje, manj izkušenj, morda pa celo tudi manj znanja, plačali pa ga boste verjetno povsem enako kot najboljšega.

Če je matematike trn v peti in potrebujete inštrukcije matematike za srednje šole, jih torej poiščite čim prej – zagotovite si brezskrbno poletje, brez »popravcev«.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *