Igralne konzole

Igralne konzole so nepogrešljiv pripomoček vsem mladih in tudi mladih po srcu, ki z veseljem posegajo po najrazličnejših računalniških igrah. Omogočajo nam ogromno zabave in neverjetno sprostitev. Za igralno konzolo je značilno, da se priklopi na računalnik in na televizijo in nam omogoča opravljanje posameznega lika ali dogajanja v poteku igre. Tekom zgodovine so se konzole nenehno spreminjale in nadgrajevale, dandanes pa lahko zadovoljijo še tako zahtevnega uporabnika. Od računalnika se razlikujejo predvsem po dejstvu, da so slednje namenjene zgolj igranju video iger, medtem ko lahko na računalniku počnemo veliko več.

Razvoj igralne konzole

Začetki razvoja igralnih konzol segajo v daljno leto 1972. Glede na to, da v tem času mnogi sploh še niso imeli računalnika, je bila igralna konzola velik uspeh računalniške industrije, ki je jasno usmerjala razvoj video iger. Temu obdobju sledijo povsem prenovljene igralne konzole, ki so navdušile številne mlade, med njimi pa lahko najdemo vsem zelo znano igrico Nitendo. Ja, to je tista škatlica, za katero smo se vsakič znova stepli in ob kateri smo preživeli ure in ure. Po Nintendu je prišla nova video igrica, ki je prav tako obnorela otroke in mlade iz vsega sveta. Slavni Super Mario Bros. Tokrat so bili računalniki že dosegljivi, zato je tehnologija šla v smeri povezave y računalnikom. Seveda med letom 1983 in 1992 nikakor nismo imeli na izbiro CD ali celo DVD roma, zato pa so obstajale ROM kartice. Na voljo je bilo vedno več različnih iger. Med njimi je bil tudi Game Boy. To je tista igrica, ki je krojila usodo mnogih zimskih dni in nas prepričala, da moramo biti boljši od naših vrstnikov in igro čim hitreje obrniti. Vsi, ki se tega spomnimo, lahko potrdimo, da je bilo slednje obdobje razvoja igralnih konzol še kako prijetno in nam je pustilo številne spomine. Razvoj tehnologije je v zadnjih 20-ih letih močno napredoval, tako ni nič nenavadnega, da ni preteklo niti deset let od posodobljene igralne konzole, ko je bila na tržišču ponovno nova, posodobljena, boljša, zabavnejša, itd. Majhne igralne škatlice je skozi čas zamenjala televizija ali računalnik. Grafika video igric je postajala vedno bolj dovršena, prav tako spremljajoči se efekti. Danes so igralne konzole prisotne v skoraj vsakem gospodinjstvu. Hkrati pa vsebujejo številne dodatke, med katerimi je mogoče najti najrazličnejše volane, konzole z daljinskim upravljanjem, čelade, simulatorje in še kaj.

Ponudniki igralnih konzol

Uporabniki lahko izbiramo med najrazličnejšimi ponudniki, med najbolj znanima podjetja pa se uvrščajo podjetja: Microsoft, Sony in Nitendo. Konzole se med seboj razlikujejo glede na funkcije in dodatno opremo, a prav vsem je skupno, da svojim uporabnikom prinašajo številne neverjetne užitke. Med vsemi pozitivnimi lastnostmi igralnih konzol, pa lahko najdemo tudi nekaj negativnih. Med najbolj sporni so materiali iz katerih so narejene igralne konzole, slednji niso ravno po predpisih okoljevarstvenikov, saj vsebujejo številne škodljive kemikalije in kovine.

Igralna konzula je nastala z namenom, da zamoti otroke in jim nudi zabavo, veselje. A so kaj hitro starši ugotovili, da je druženje z igralno konzolo zelo drag šport. Sam nakup igralne konzole sicer ni velik strošek, a kaj, ko je potrebno kupiti tudi video igrice, cena slednjih pa je v primerjavi z igralno konzolo astronomsko visoka. Vendar če ob tem upoštevamo dejstvo, da so starši, kakor tudi stari starši pripravljeni za zabavo in prijetno življenje svojih otrok in vnukov narediti marsikaj, lahko rečemo, da bodo igralne konzole zagotovo še dolgo razveseljevale tako mlade, kakor nekoliko starejše.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *