GOTU KOLA ZA ZDRAVO IN VITALNO KOŽO BREZ STRIJ IN POPOKANIH KAPILAR

Gotu kola je vrtna rastlina, ki zraste slabih deset centimetrov v višino in do nekaj metrov v širino, tudi tri in več. Ima majhne in drobne cvetove v različnih barvah, lahko so zelenkasti ali rožnati. Tako kot večina zdravilnih rastlin uspeva v pokrajinah Azije, je tudi gotu kola iz omenjenega predela sveta. Tradicija rastline pa sega že več kot tisoč let nazaj. V ajruvedski medicini jo pogosto omenjajo kot zdravilno rastlini, ki ima moč in izboljšuje pretok krvi.

Človek se že od svojega obstanka bori z vprašanji, kako čimbolj kakovostno živeti, kako ostati zdrav in vitalen skozi celotno obdobje življenja. Odgovore iščemo v različnih knjigah, ki pa nas bolj kot ne privedejo do odgovorov, ki so jih določene civilizacije poznale že tisočletja poprej. Razlika je le v tem, da je danes vsako informacijo potrebno preveriti in overiti. Zlasti, če imamo namen z njo služiti denar. A vendar je ajruvedska medicina dostopna vsem, vsem ki iščejo odgovor na kakovostno življenje. Rastline kot so He shou wu, maca, msm, gotu kola in podobno, so rastline, ki so jih določena ljudstva uporabljala pri svojih vsakodnevnih opravilih. Danes pa se soočamo z veliko krizo, ki nas sili, da na vseh področjih neznatno hitimo. Pri tem pa si ustvarjamo velikanske zaloge stresa in slabega počutja.

Ravno zato je potrebno, da si vzamemo čas in si vsakodnevno pripravimo kakšen poseben obrok ali napitek, ki bo v naš vsakdanjik prinesel vsaj malo ajruvedske medicine. Gotu kola je rastlina, ki pospešuje krvni obtok. S tem širi žile, jih utrjuje in krepi. Zato se njeni učinki kažejo predvsem na koži, živčnih in možganskih celicah ter želodčnih razjedah. Redna uporaba pa pomaga pri zmanjševanju stresa, saj gotu kola deluje pomirjevalno. In to je le nekaj razlogov zakaj je gotu kola že več kot tisoč let upravičeno del slavnostne ajruvedske medicine.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *