Dodatno dopolnilno zavarovanje vam krije stroške zdravstvenih storitev

Je vaše življenje zelo aktivno in ste stalno izpostavljeni določenim nevarnostim ali pa imate celo takšen poklic, kjer je vaše življenje stalno na preizkušnji? Verjetno ste tudi vi eden izmed mnogih, ki imate poleg obveznega zavarovanja v eni od treh zavarovalnic v Sloveniji sklenjeno dodatno dopolnilno zavarovanje. Ali veste, kaj natanko vam je s tem zavarovanjem krito? Zaradi neinformiranosti zelo pogosto prihaja do napačnih razlag in mešanja z drugimi dodatnimi zavarovanji.

Obvezno zdravstveno zavarovanje pa žal vseh stroškov nastalih z zdravstvenimi storitvami ne krije v celoti. Zato, da ne boste plačevali razlike iz lastnega žepa, vam razliko do višine stroškov določene zdravstvene storitve krije dodatno dopolnilno zavarovanje. Če se na primer na delovnem mestu poškodujete in je bila zaradi tega potrebna izredno zahtevna operacija, bi brez sklenjenega dodatnega dopolnilnega zavarovanja, morali sami plačati razliko, ki znaša nekje med 5% in 15%. Ker so stroški takšnih in drugačnih operacij velikanski, lahko tudi teh nekaj odstotkov pomeni za vas ogromen strošek.

Kaj krije dodatno dopolnilno zavarovanje?

Ko sklenete dodatno dopolnilno zavarovanje, velikokrat bežno preletite pogoje uporabe in posebnosti, ki so včasih izrednega pomena Z dopolnilnim zavarovanjem se zavarujete pred velikimi stroški zdravstvenih storitev v vseh zdravstvenih dejavnostih, vključno s stroški nastanitve in prehrane v zdraviliščih in bolnicah. Krita so tudi zdravila s pozitivne in vmesne liste, predpisanih na recept ter nakupi medicinsko tehničnih pripomočkov.

Dodatno zavarovanje krije tudi stroške reševalnih prevozov

V kolikor se vam zgodi takšna nesreča, da potrebujete reševalni prevoz, vam dodatno dopolnilno zavarovanje krije tudi stroške reševalnih prevozov. Toda najbolj vas po žepu lahko udarijo stroški popravila zob, zato s tem zavarovanjem krijete zobno protetične nadomestke, vendar le tiste, ki so predpisani z zakonom. V določenih primerih vam bo dodatno dopolnilno zavarovanje krilo kar 90% doplačila. To je največkrat na primer pri bivanju v zdraviliščih ali nakupu očal s stanjšanimi stekli.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *