Čiščenje strešnih žlebov je zelo pomembno opravilo

Žlebovi so namenjeni odtekanju meteorne vode s strehe in so veliko bolj pomembni kot si mislimo. Si predstavljate, da streha ne bi imela žlebov in bi voda ob dežju povsod odtekala s strehe? Podobna situacija se lahko zgodi, če ne poskrbimo za vzdrževanje in redno čiščenje žlebov.

V primeru, ko žlebov redno ne očistimo, lahko pride do zamašitve navpičnih cevi zaradi česar voda v žlebovih stoji, ob večjih nalivih pa le ta odteka tudi preko robov žleba. Dodatno škodo povzroči voda tudi na zvarih žleba, ki lahko popustijo, voda pa odteka po vaši fasadi.

čiščenje žlebov je velikokrat zapostavljeno, a pomembno opravilo

Za čiščenje strešnih žlebov je potrebno redno skrbeti

Veter in dež nosita s seboj marsikaj, če pa se nahajate v bližini gozda ali drevje celo sega preko vaše strehe. Vendar pa listje in veje niso edina ovira, ki se lahko pojavi v naših žlebovih. Zelo pogosto se zaradi vlage v njih zarastejo mahovi, ki jih sprva niti ne opazimo, ali pa razne živali v njih naredijo svoja bivališča.

V izogib vsem tem nevšečnostim, je priporočljivo redno čiščenje strešnih žlebov. Strokovnjaki priporočajo, da se žlebovi očistijo vsaj dvakrat letno, in sicer spomladi in jeseni. Čiščenja se sicer lahko lotite tudi sami, vendar pa v primeru, da se bojite višine, vam to vsekakor odsvetujemo.

Čiščenje strešnih žlebov je zahtevno delo na višini

Kljub temu, da lahko danes zasledite marsikatere pripomočke in čistilnike za čiščenje strešnih žlebov, pa je to zelo zahtevno delo, ki se ga ne more lotiti kdorkoli. Zato vam svetujemo, da se obrnete na pomoč k izkušenim izvajalcem, ki so vajeni dela na višini.

Le ti vam bodo strešne žlebove temeljito očistili in tudi pregledali. V primeru dotrajanosti pa vam jih tudi popravijo ali zamenjajo. Vedeti morate, da je preventivno čiščenje strešnih žlebov cenejše kot pa so posledice, ki lahko nastanejo.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *