Cene izdelave internetnih trgovin

Kriza v svetu se vsakič bolj poglablja, svetovni splet je glavno marketinško orodje, podjetja se srečujejo s pomanjkanjem denarja. Zaradi tega pride do nekvalitetno izdelanih internetnih trgovin. Je to dobro za podjetje?

Naj najprej poudarimo, da v svetu in tudi v Sloveniji obstaja velik cenovni razmak med cenami, ki jih zahteva izdelava internetnih trgovin. Zakaj se to dogaja? Danes se ima že skorajda vsakdo za strokovnjaka za izdelovanje in oblikovanje spletnih strani, vendar temu še zdaleč ni tako. Potrebno se je zavedati, da spletna stran dejansko nekaj, kar predstavlja podjetje in ne le ‘nujno zlo’.

Cene izdelava spletnih trgovin so zaradi teh razlogov izjemno variabilne. Poznamo spletne strani, ki so v celoti narejene po naročili in spletne strani, ki so narejene iz danih grafičnih predlogov. Kaj je prednost enih in drugih?

Če pričnemo pri že narejenih grafičnih predlogov – takšna spletna stran je lahko narejena v izjemno kratkem času, saj je grafično oblikovanje dejansko že vse narejeno. Potrebno je stran le malce prilagoditi in vnesti vsebino. Takšne spletne strani se lahko potem izdelujejo ‘že za 100 evrov’. Vsekakor so takšne spletne strani cenovno ugodne, nikakor pa niso unikatne. V primeru, da celotno stvar dobro premislimo, je danes na trgu najbolj cenjena unikatnost. Spletna stran, ki je dejansko ‘open source’, je lahko v lasti mnogih drugih podjetij in posameznikov, kar pomeni, da na trgu nimate edini točno takšne spletne strani.

Kadar podjetje naroči spletno stran ali trgovino izdelano po naročilu, pomeni, da je unikatno tudi grafično delo. Takšno podjetje se zaveda, da je potrebno na trgu nastopiti kot unikat oziroma drugačen od konkurence. Vsekakor pa je cena takšne spletne strani precej dražja (če pomislimo, da že samo oblikovanje spletene strani stane nekje nad 150 evrov). Vsekakor takšna stran ni primerna za podjetja, ki ne dajo poudarek na spletni marketing.

Mogoče je danes veliko ljudi in podjetij, ki zahtevajo vrhunsko kvaliteto, unikaten dizajn za majhno ceno. To nikakor ne gre. Prav tako je potrebno izdelavo spletne strani prepustiti profesionalcem in se tako svetu predstaviti v unikatnem pogledu. Tako izvirni in unikatni kot boste pri spletni strani – tako boste tudi unikatni v očeh bodočega potrošnika.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *