Zobozdravnik Ljubljana ali Hrvaška

Ne poznam nikogar, ki se še ni srečal z zobozdravnikom. Vsak, ki se je, pa zelo dobro ve, da naše osnovno zdravstveno zavarovanje krije zgolj in samo osnove, zato se še vedno po ne potrebnem puli zobe, uporablja amalgamske zalivke in podobne zdravju škodljive postopke. Vsak bi se moral obrniti na zasebnega zobozdravnika samo kaj, ko so tako zelo dragi. Samo plombica stane 100€, kaj šele kakšni zahtevnejši postopki, kot so npr. implantanti in podobno. Vedo več ljudi, se ravno zaradi tega odpravi v tujino, natančneje k našim sosedom na Hrvaško, toda ali je to res boljše? Ali je boljše, da imate zobozdravnika iz kraja iz kjer prihajate? Torej, če ste iz Ljubljane, bi vas morala zanimati iskalna fraza zobozdravnik Ljubljana in nič drugega.

Cene za zobozdravstvene storitve so na hrvaškem lahko tudi za 50% cenejše kot pri nas. Tja ne hodijo le Slovenci, ampak je veliko strank tudi iz Avstrije in Italije. Najbolj obiskane so klinike v Opatiji in Poreču. Že samo dejstvo, da so klinike ob morju, nas malo pomiri in vse skupaj si lahko predstavljamo kot prijeten oddih, ki se konča z lepim nasmehom. To je zelo pomembno za vse, ki se zobozdravnika bojijo. Ponudniki zobozdravstvenih storitev imajo pogosto organiziran prevoz in namestitev za svoje paciente, zato vam zato ni potrebno skrbeti. Prav tako je to pogosto vračunano v ceno in končna cena je še vedno nižja kot pri nas. Do sem same pozitivne lastnosti, le kdo si ne bi želel oddiha ob morju s katerega bi prišel z lepim nasmehom?

Problem se pojavi, če se kaj zakomplicira, obisk bi morali ponoviti, včasih celo 3x. Kar pa stane veliko več, kot zdravljenje pri nas, poleg tega s posegi ne gre hiteti in prehitevati, večina posegov se izvaja v več korakih in z razmakom vsaj enega meseca, ne pa vse na enkrat, to ni dobro za vaše telo in tkivo, ki temu tempu ne more slediti in se prilagajati, hitro se lahko zgodi, da zobni vsadek telo tako zavrne ali da se rane ne celijo kot bi se morale, zadnja stvar, ki si jo želite pa je komplikacija s posegom, ki je bil opravljen v tujini. Zobozdravnika bi morali imeti v kraju iz katerega ste in pika. V Sloveniji lahko marsikaterega privatnega zobozdravnika pokličete tudi sredi noči, če je to potrebno. Zdravje je pomembna stvar, ne igrajte se z njim, ne sprejemajte tveganih odločitev v zvezi z njim in ne šparajte na njem, verjemite na dolgi rok vas bo to še drago stalo.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *