Zaupajte naravi

Naravna kozmetika predstavlja edinstven pristop k osebni negi s skrbno izbranimi naravno aktivnimi rastlisnkimi sestavinami, kot so olja in rastlinski izvlečki. Rastlinske izvlečke in zelišča so v kozmetične namene uporabljali že od pamtiveka. Potrošniki pogosto izražijo željo po kožnih kremah z naravnimi sestavinami. V naravni kozmetiki zasledimo olje iz žafranke in šipka, čebelji vosek, aloe vera, arašidovega masla, čajevca in kamilice. Praktične izkušnje dokazujejo, da uporabniki naših krem nimajo alergijskih reakcij na arašidovo maslo, ker je le to naravno, brez konzervansov. Iz prakse vemo, da se alergije pojavljajo pri izdelkih, ki so kemično obdelani z raznimi kemičnimi dodatki.

Kreme Cosmerba ne vsebujejo nobenih umetnih dodatkov kot so parafini, silikoni, silikati, parabeni, vosek ali sintetičnih barvil in dišav. Vsebujejo čista eterična olja, dobljena z destilacijo listov, cvetov ali semen različnih rastlin. Prav tako pa ne vsebujejo živalskih sestavin in niso bili preizkušeni na živalih.

V naravni kozmetiki pa se iz leta v leto bolj pojalvlja konopljino olje, katerega pridobivajo s hladnim stiskanjem iz semen jedilne konoplje. Ko govor nanese na konopljo, zagotovo prav vsak prvo pomisli na THC, drogo in opojno substanco. Vendar pa so konoplja in njeni proizvodi kljub vsemu v večini primerov in v zmernih količinah zelo koristni za naše telo in organizem. Kot eno bolj zdravih olj ga promovirajo zaradi njegovin esencialnih maščobnih kislin, med njimi tudi omega-3 in omega-6. S svojo edinstveno sestavo predstavlja odličen prehranski vir, ki polega maščob in beljakovin vsebuje tudi ogljikove hidrate kot najosnovnejši vir energije. Konopljino olje in seme naj bi blagodejno vplivala na srce in ožilje, predmenstrualni sindrom, kožne bolezni, kot so akne in luskavica, pa tudi na artritis, diabetes in kronično vnetje mehurja.

Paziti moramo da konopljinega olja ne segrevamo saj je izredno občutljivo na toploto. Kot velja tudi nekatere druge vrste olj, lahko tudi konopljino olje postane škodljivo ob segrevanju na višje temperature, saj se začnejo v njem tvoriti transmaščobne kisline.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *