Sedežne garniture, barski stoli in ostalo pohištvo

V današnjem članku bomo govorili o tem, kar vam pove naslov, o pohištvu naših stanovanj. Opremljanje doma zna biti naporno opravilo, nekateri pa v tem izredno uživajo. Začnimo kar pri sedežnih garniturah. Izbira prave sedežne garniture ni tako zakomplicirana, če pred nakupom upoštevate nekaj malih nasvetov. Obvezno izmerite prostor, kjer naj bi zofa bila postavljena in se na ta način izognite raznim nevšečnostim. Izbirate lahko med kotnimi, okroglimi ali podolgovatimi oblikami zof zato pri izbiranju ne bodite zadržani. Najbolje, da se pred nakupom podate v katerega izmed razstavnih salonov, saj boste le tako lahko dobili pravi občutek za vaš bodoči kavč. Ko imate določen ožji izbor izdelkov, se na vsakega usedite ter na njem presedite vsaj 5 minut, tako boste dobili občutek kako je dejansko sedeti na taki sedežni garnituri. Pomembna je tudi izbira materiala, naprimer s pravega usnja boste veliko lažje odstranili razlite tekočine in raznorazne umazanije, je pa seveda potrebno vedeti, da usnje potrebuje malo več vzdrževanja kot ostali materiali. Zadnji korak, pred nakupom je preverjanje zgradbe zofe, ta naj bo zgrajena trdno, preverite tudi za škripanje in podobno, nato pa lahko nakup opravite brez problemov.

Sedežne garniture so glavni del pohištva v dnevnih soba, kavč predstavlja center sobe, proti njem pa imamo obrnjeno tudi vso pohištvo, dnevno sobo lahko opremite z kakršnimkoli pohištvom, lahko je starinsko, lahko je moderno, na stene obesite slike in tako še izboljšajte vzdušje v prostoru.

Barski stoli so sploh v zadnjem času precej pogost pohištveni dodatek modernim in starinskim tipom stanovanj. Izvrstno se podajo v vse kuhinje in dnevne sobe, z višjim položajem sedenja pa imate nadzor nad okolico. Če imate kuhinjske pulte in so ob njem stoli, so najverjetneje barski, saj je to edin tip stolov, ki se poda zraven višjih površin. Ker so udobni so primerni za krajši oddih ali pa tudi daljše sedenje. Zahvaljujoč pozornim oblikovalcem je na trgu veliko različnih stilov od plastičnih, lesenih, kovinskih in kombinacij vseh materialov.

Sprva so se barski stoli pojavljali le v barih, od tam tudi ime, skozi leta pa so vse bolj pridobivali na popularnosti, ljudje pa so jih imeli po celi hiši. Dandanes je barski stol že skoraj obvezna oprema v vsakem bolje opremljenem stanovanju. Cene barskih stolov se gibljejo od 30 pa do nekaj 100€ odvisne pa so od kvalitete in zahtevnosti izdelave stola.

Predstavil sem le dva tipa pohištva, v dnevne sobe pa lahko vključite tudi številne omare in predalnike ter stojala, ki bodo še polepšala videz vašega stanovanja. Informacije o pohištvu boste najlažje našli na spletnih straneh ponudnikov, saj danes informacije najhitreje potujejo prek spleta. Redno spremljajte spletne strani vaših priljubljenih proizvajalcev pohištva saj na njih mnogokrat objavljajo tudi popuste in promocije, ki jih drugje ne boste zasledili, na tak način si boste zagotovili ugoden in kvaliteten nakup.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *