Notranje žaluzije

Notranje žaluzije omogočajo prijetno bivanje v zelo različnih prostorih.

Ker je sodobni čas zaznamovan s spremembami, so slednje prisotne na praktično vsakem koraku. Notranje žaluzije so lep primer takih sprememb. Notranje žaluzije že lep čas prinašajo spremembe klasičnim načinom opreme notranjosti doma. Oseba, ki vstopi v tak prostor dobi čisto drugačen občutek, ko če vstopi v prostor, kjer so okna zastrta na klasične načine. V večini primerov je odločitev o izbiri zahtevna. Na eni strani imamo ljudje radi spremembe, na drugi smo do njih skeptični. Veliko ljudi se rado tišči v varnem okolju klasičnih rešitev. Vedo za vse prednosti, pa tudi slabosti.

Kljub slabostim, se težje odločajo za spremembe. Saj imajo velikokrat predsodke, da bo novejša rešitev mogoče slabša. Predvsem pa ne želijo pridobiti več negativnih lastnosti, hkrati pa izgubiti vse klasične lastnosti, nad katerimi so tradicionalno navdušeni že dolgo vrsto let. Kakovost življenja in dela v prostoru je zelo pomembna. Vsak si želi čim boljših pogojev bivanja in življenja. Zato išče rešitve, predvsem v primerih, ko spremembe lahko prinašajo boljše rezultate. Zavedanje pomena kakovosti bivanja je pomembno predvsem povsod tam, kjer je velika želja bo spremembah na boljše. V delovnih prostorih je to večja učinkovitost.

Ljudje se velikokrat ne zavedajo kako pomembna je notranja ureditev prostorov. Za pravilen razpored prostorov in elementov prostorov so že slišali. Mnogi so tudi uvedli spremembe s selitvijo iz enega v drug prostor ali premeščanjem elementov prostora. Veliko je bilo že poizkusov z različnimi barvnimi spremembami. Barvne spremembe so vnesli tako na stene, kot tudi na strop, tla in elemente v prostoru. Manj pogosta pa je sprememba na zavesah, žaluzijah in vseh podobnih elementih doma. Vsi našteti elementi na različne načine prepuščajo svetlobo v prostor, bolj ali manj zastirajo pogled, hkrati pa omogočajo estetsko značilnost prostora. Ker so odprtine, katere zastirajo lahko velike, to pomeni tudi velik vpliv na estetiko. Že zgolj sprememba barve ali barvnih kombinacij prinaša pomembne predvsem pa drugačne značilnosti. Svoje doda tudi ujemanja z ostalimi predmeti v okolici. Pri tem je izbira zelo velika, praktično pa neskončna.

Notranje žaluzije so lahko pomembna sprememba, ki prinaša pozitivno bivanjsko spremembo in izkušnjo.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *