Masivne lesene hiše so podobne skeletnim

Verjetno si pod masivno leseno hišo predstavljamo brunarico ali kaj podobnega. V resnici imamo popolnoma prav, ampak to je veljalo še ne tako dolgo nazaj. Danes pa masivne lesene hiše ne veljajo samo za brunarice. Gre namreč za izjemno, če ne kar najbolj dovršeno montažno hišo, ki je narejena iz križno lepljenih plošč. Takim ploščam strokovno lahko rečemo kar CLT ali pa KLH plošče. Strokovnjaki pa poudarjajo, da se masivne lesene hiše najbolje obnesejo pri statičnih, potresnih ter tudi požarnih obremenitvah. Veljajo za najbolj trajne med lesenimi gradnjami in kot take ohranjajo tudi največjo tržno vrednost. Tak način gradnje pa obenem omogoča tudi arhitekturno največjo svobodo in je torej posledično lahko kos celo najbolj zahtevnim konstrukcijskim izzivom.

Tehnika lesene masivne gradnje se uporablja celo pri gradnji hotelov

Tehnika lesene masivne gradnje, ki je izjemno priljubljena, pa se ne uporablja samo pri izdelavi masivnih lesenih hiš. Uporablja se lahko na primer tudi pri gradnji zahtevnejših objektov, kot so na primer hoteli, večstanovanjski objekti, šole ter podobno.

Masivne lesene hiše so priljubljene pri nas in tudi v svetu

Vsak, ki ve, kako poteka gradnja take hiše, ve povedati tudi, kako zelo dobro taka hiša vpliva tudi na nadaljnje naše življenje, ki ga večji del prebijemo pod streho takih hiš. Ker je taka konstrukcija večinoma narejena iz lesa, lahko z veliko gotovostjo rečemo, da je naše bivanje pod tako streho izjemno zdravo za vse člane naše družine. Prav tako pa smo v taki hiši popolnoma varni, tudi takrat ko bi nam lahko na primer grozil kak požar ali pa morda celo potres. Ravno zato masivne lesene hiše niso priljubljene samo pri nas, ampak tudi pri naših sosedih ter drugje po svetu. Priljubljenost pa jim omogoča tudi cena take gradnje, ki pa je v današnjem času večinoma dostopna že prav vsem.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *