Lesene hiše

Hiša je naš dom, je prostor, kjer se počutimo varne in svobodne. Vsakdo sanja o svoji hiši, čeprav se večkrat to zdi resnično le neuresničene sanje. Gradbeni material je vsakič draži, zato smo prisiljeni živeti v starejših hišah ali pa celo stanovanjih. Vse več pa je gradbenikov in arhitektov, ki se vračajo nazaj k naravi – k lesu. Lesene hiše z lesenimi stopnišči in ograjami so zadnja leta postale izjemno popularne ne le za počitniško hiško, marveč tudi kot vsakodnevno bivalno hišo. Kreativci in arhitekti dandanes naredijo takšno hišo, da nikoli ne bi niti v sanjah mislili, da gre za leseno zgradbo. Dandanes se lahko lesene hiše naredijo takšne, da so navzven povsem enake precej dražjih, zidanim hišam.

Zakaj lesene hiše?
Lesene hiše niso le cenejše, marveč tudi zelo dobro izolativne. Če je bila še včasih lesena hiša sinonim za revščino, danes temu zagotovo ni več tako. Vsakič več ljudi je, ki se vračajo k lesenim zgradbam, saj so nenazadnje veliko varčnejše. Kar pa je najbolje – lesene hiše so narejene veliko hitreje kot navadne hiše. Številni gradbeniki imajo posebne lesene programe že prednastavljenih oblik hiš, kjer se morate le odločiti za tisto, ki vam je všeč. Že sama pot do začetka gradne je izjemno preprosta. Kar pa je najbolje, notranjost in zunanjost si lahko prilagodite popolnoma po svoje.

Lesene hiše po vašem okusu
Lesene hiše se gradijo po določenih fazah, ravno tako kot zidane. Razlika je v tem, da so lesene hiše postavljene neprimerno hitrejše v primerjavi z zidanimi. Arhitekti in gradbeniki popolnoma sledijo vašim željam in hkrati ponudijo nasvete. Cilj je okolju prijazna hiša, ki bo postala novi dom ljudem.

Lesene hiše so primerne za prav vse letne čase in geografske lege. Les je namreč odličen izolator, kar pomeni, da je lahko lesena hiša postavljena tako v toplih, kot tudi bolj mrzlih krajih. Elementi hiše se prinesejo na lokacijo postavitve in v kratkem času se preprosto sestavijo v eno čudovito celoto, ki jo boste lahko klicali dom. Lesene hiše navdušujejo praktično povsod, kjer se pojavite. Odločite se lahko za lesen videz ali pa videz normalno grajene, zidane hiše. Nihče ne bo opazil, da se pod zunanjostjo skriva le preprost, vendar cenjen les.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *