Kateri stenski grelnik za kopalnico izbrati?

Stenski grelnik za kopalnico je skorajda nujna oprema. Skrbi za dodatno gretje in za to, da lahko kopalnico hitro ogrejemo. Običajno to naredimo pred kopanjem oziroma pred tuširanjem, ko želimo, da nam je v prostoru toplo. Zaradi tega je zelo pomembno, da je stenski grelnik za kopalnico kar se da učinkovit, druga pomembna lastnost pa je, da je manjših dimenzij in da ne zasede veliko prostora, saj tega navadno ni na pretek. Hkrati pa je treba biti pri nakup pozoren še na to, koliko električne energije porabi za ogrevanje.

Izberite ustrezno

Električna energija je odličen energent tako z vidika uporabnika kot z vidika okolja. Zaradi tega je prava izbira za vse, ki jim je mar za okolje in ki hkrati želijo poskrbeti tudi za svoje udobje. Ogrevanje z električno energijo je namreč zelo udobno, saj so sodobni grelci opremljeni s tehnološko naprednimi termostati in zasnovani tako, da omogočajo konstantno temperaturo v prostoru brez nihanj, poleg tega pa prostore učinkovito ogrejejo. V primeru, da izbirate tak grelec za kopalnico, pa je treba biti pri izbiri pozoren tudi na njegovo odpornost na vlago oziroma vodo. Ni namreč vsak grelec na elektriko tak.

Električni stenski sušilnik - VIGO EHR
Električni stenski sušilnik – VIGO EHR (www.silenos-ogrevanje.si)

Varčen in učinkovit stenski grelnik za kopalnico

Velikost je odvisna od tega, koliko prostora imamo na voljo za namestitev, ter od tega, kako velika je kopalnica. Treba je izbrati primerno moč električnega grelnika glede na kvadraturo prostora. Od tega, kakšno moč izberemo, je namreč odvisno, kako hitro in učinkovito bo prostor postal topel. Hkrati pa mora biti grelec zasnovan tako, da energije ne troši po nepotrebnem.

To pomeni, da se mora samodejno ugasniti oziroma preiti v mirovanje takoj, ko temperatura v prostoru doseže tisto, ki je na termostatu. To pomeni, da mora imeti zaščito proti pregrevanju, kar je boljše tudi z vidika varnosti, hkrati pa boste na tak način porabili manj energije. Nasploh je bolje izbrati bolj varčen model, saj tako tudi računi za elektriko konec meseca ne bodo previsoki.