Janod

Starši za svoje otroke želimo le najboljše. Tako pri vzgoji, prehrani kot nenazadnje tudi pri tem, ko zanje izbiramo igrače. Mimo so namreč časi, ko so starši želeli le, da se ima otrok pri igranju lepo. Čedalje bolj je v naših mislih zasidrano mišljenje, da naj bi se otrok skozi igro naučil tudi kaj koristnega, od povezovanja barv, oblik. In vse te stvari je seveda najlažje doseči preko zabave.

Janod je blagovna znamka igrač, ki veliko pozornosti posveča ravno temu – kvaliteti in uporabnosti igrač. Ne le, da so njihove igrače uporabne doma, tudi na poti jih lahko koristno uporabimo, lahko jih vzamemo s sabo, da se otrok zamoti na obisku, vse to pa je Janod dosegel z lično oblikovanimi kompleti.

Janod igrače vsebujejo vse od sestavljank pa do knjig, s katerimi se otrok ne le zabava temveč tudi spoznava npr. osnove nekaterih poklicev, lesenih igrač v raznih živalskih oblikah, katerih deli so povezani z vzmetmi in pri vlečenju katerih se bo zabavala vsa družina. Prav tako je pomembno tudi razvijanje fine in grobe motorike, za kar Janod poskrbi z igračami kot so tiste po katerih otrok toče s kijem, pa do različnih interaktivnih škatel z odprtinami v obliki različnih likov, skozi katere otrok potiska kocke in se tako uči povezovanja likov.

Otroci so še posebej navdušenimi nad živalmi – tako živimi, kot tistimi plišastimi in nenazadnje tudi narisanimi. Za spoznavanje živali je Janod poskrbel z zanimivimi magnetnimi ploščicami, kjer vsako žival sestavljajo trije različni magnetki. Vsi magnetki se med seboj skladajo in prav zanimivo je opazovati kakšno glavo bo na noge žirafe in telo leva postavil otrok. Tako bo z eno samo igračo otrok krepil tako domišljijo kot fino motoriko, hkrati pa se bo učil tudi o pravilnem videzu živali. Pri Janodu pa niso pozabili niti na glasbila, saj so otroci zelo podvrženi zaznavanju z vsemi čuti. In vsak otrok ima posluh, starši mu moramo dati le možnost, da ta posluh razvija in krepi.

Otrok se skozi igro nauči ogromno, le možnost mu moramo dati.  Zato naj bo izbira igrač premišljena, igrače pa naj bodo kvalitetne in vzdržljive.

 

 

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *