Industrijske tehtnice

paketna industrijska tehtnicaTehtnice so danes neizogibne in vedno bolj uporabne v vsakodnevnem življenju na vseh področjih. Uporabljamo jih doma, v trgovini, v bolnici, v veterini, gospodinjstvu in tudi v skoraj vsaki tovarni in industriji. Tehtnica je lahko primerna za tehtanje različnih trdih in tekočih snovi, ki pa jo vsakodnevno uporabljamo na različnih področjih v privatnem in poslovnem življenju in brez nje veliko dejavnikov ne bi mogli opravljati. Njihova nosilnost je lahko od 1g do kar nekaj več 100 ton, odvisno od teže snovi, ki se v industriji in na drugih področjih tehta. Industrijske tehtnice so iz galvanizirane površine in nerjavečega jekla. Omogočajo nam različne funkcije kot so: preštevanje kosov, prenos podatkov na daljavo, vnos v podatkovne baze, spominska kartica, analogni/relejni izhodi, semafor, kontrolo dodanega/odvzetega materiala, možnost programiranja glave izhoda oz. logotipa, vnos tare v spomin, povezavo s Pc-jem, …

Vse tehtnice nam nudijo brezplačni software za povezavo tehtnice s PC-jem in direktnim prenosom mase v delovne programe, npr. Wordpad, Excel,… Vse te funkcije se vedno bolj izboljšujejo in tehtnice zelo napredujejo. Včasih je tehtnica pokazala le koliko predmet tehta, danes pa lahko izmerimo še veliko drugih dejavnikov poleg tega koliko tehta določena snov. Tehtnice so zelo napredne in nam lahko stehtajo zelo podrobno in natančno koliko neka tekoča ali trda snov tehta.

Kakšne industrijske tehtnice poznamo?

Industrijske tehtnice imajo različne nosilnosti in so tudi primerne za različne namene v različnih industrijah. Najbolj poznane so namizne tehtnice, trgovinske tehtnice, števne tehtnice, števni sistemi, platformne tehtnice, paletne tehtnice, talne tehtnice, paletni viličarji in tehtalne vilice za viličarje, viseče kaveljske tehtnice, avtomatski tehtalni sistemi, stenske tehtnice, tirne tehtnice, živinske tehtnice, tehtnice za tehtanje vozil, tračne tehtnice,žepne mini tehtnice, mesarske in pekarske tehtnice, poštne pisemske tehtnice, vodoodporne tehtnice, … Vse te tehtnice se uporabljajo na različnih področjih, v različnih tovarnah, panogah in industrijah za tehtanje tekočih in trdih snovi.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *