Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Kakšna zavarovanja imate sklenjena, koliko odštejete za njih, se vam zdi to smiselno? Kar nekaj vprašanj, na katera lahko hitro odgovorimo in običajno, ko smo zdravi ali pa nam gre vse kot po maslu, pa se nam bo morebiti zdelo nesmiselno. Če pa smo pred življenjskim izzivom, ko nam gre kaj narobe ali pa smo na nek način ogroženi, pa se hitro spomnimo na različna zavarovanja, katera sklenemo še predno se zgodijo nesreče. Eno takšnih je dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki je vsekakor del skoraj obveznega.

In, kakšna je razlika med dopolnilnim in obveznim? Gre se za to, da obvezno zavarovanje krije le določen del zdravniških uslug, medtem, ko za preostanek ali razliko krije dopolnilno zavarovanje.

Zanimivo je, da nam recimo za avtomobilsko zavarovanje ali pa za zavarovanje nepremičnine ni težko odšteti določen znesek, premijo, ki je morebiti celo višja od tiste, katero namenimo zase.

Glede na to, da smo v nenehni nevarnosti in da na nas preži ogromno različnih pretečih dogodkov in če seveda se želimo izogniti zdravstvenim stroškom, ki bi v primeru koriščenja zdravstvenih uslug nastale, je dobro da se zavarujemo. In poleg obveznega osebnega zavarovanja, je tu dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki bo vsekakor odlično dopolnilo obveznega osebnega zavarovanja.

Zdravstvo vemo, da veliko stane oziroma, že samo obisk zdravnika nam lahko povzroči ogromne izdatke, katerih si niti ne znamo predstavljati, dokler do tega ne pride. Ko pa smo ustrezno zavarovani, pa se nam za to ni potrebno obremenjevati, saj bo zavarovanje krilo vse storitve. Če ne osebno, pa dopolnilno. In zato nam ni težko ter odveč poravnati tiste mesečne premije za osebno zavarovanje. Kot smo že rekli, če nam ni odveč plačati zavarovanje za avtomobil, nepremičnino ali kak drug predmet, nam še za nas sploh ne bi smel. Urejene države imajo tako možnost zavarovanja, katero je potrebno izkoristiti, zato da se ne obremenjujemo v primeru raznih nezgod in nesreč.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *