Beljenje zob doma

Najbolj varna in najbolj učinkovita izbira za beljenje zob je seveda beljenje zob pri zobozdravniku. Na žalost pa je ta izbira tudi najdražja. Verjetno iščete nasvet kako hitro, poceni in doma pobeliti svoj nasmeh. Izbrali smo najboljše tretmaje za beljenje zob doma. Nakatere metode so celo zastonj. V vsakem primeru pa je potrebna previdnost saj ne želite poškodovati občutljive zobne sklenine.

Eden od načinov beljenja zob prihaja kar iz domače kuhinje. To je beljenje zob s sodo bikarbono. Sodobikarbono nanesemo na zobno ščetko in si 1x na teden z njo umijemo zobe. Tako bomo spolirali zobno sklenino in zobje bodo bolj beli. K sodibikarboni lahko dodate tudi eterično olje čajevca, ki bo na zobe delovalo še antiseptično. Če eterično olje čajevca ni po vašem okusu, lahko poskusite z eteričnim oljem limone. Tudi olupek limone vsebuje snovi, ki belijo zobe. Enostavno olupite limono in z notranjo stranjo olupka podrgnite po zobeh.

Cenovno dostopna in enostavna metoda beljenja zob je tudi beljenje zob s peroksidom. 1x na teden si lahko naredite ustno vodico s peroksidom in jo žvrkate. Pazite le da te ustne vodice s peroksidom ne pogoltnete. Ta metoda je precej agresivna in lahko povzroči stanjšano sklenino zob, zato le pazite, da ne pretiravate.

Le po pameti in ne pričakujte rezultatov čez noč. Če boste z beljenjem zob preveč zagnani, si lahko pridelate vnetje dlesni ali pa porozno sklenino, kar je lahko zelo boleče in nepopravljivo. Zato navodila uporabljajte dosledno, nič pa ne bo škodilo tudi, če se pogovorite o tem s svojim zobozdravnikom.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *